Dr. Vlad Schlezak: Educația sexuală laică în ochii creștinului 

„Înainte de Kinsey educația sexuală se concentra pe căsătorie, igienă sexuală (se vorbea despre boli venerice și cu trasnmitere sexuală) și viața de familie și era în general recunoscută ca fiind responsabilitatea părinților. După Kinsey, această mare responsabilitate a fost transferată profesorilor în școli.

Filosofia nebiblică a lui Kinsey despre dezvoltarea sexuală a copiilor (vezi detalii în capitolul aferent despre abuzurile sexuale ce le-a făcut și concluziile șocante și false ce le-a promovat) a devenit un standard pentru materialele grafice de educație sexuală în multe școli.

Chiar și în România sunt astfel de materiale cu desene indecente și total inadecvate pentru vârstele mici. Totuși, în multe școli se promovează asta, chiar în unele țări deja se face educație sexuală laică de ani de zile, și astfel de imagini inadecvate care afectează emoțional și spiritual un copil inocent, trec sub forma deghizată a educației sexuale laice, a prevenției SIDA sau educație pentru viață de familie, igienă, educație sanitară sau tot felul de expresii care practic încapsulează astfel de materiale nebiblice și inadecvate pentru copii.

Înainte de Kinsey nu a existat nici un specialist în dezvoltarea copilului care să susțină că copii sunt fie sexuali de la naștere, sau că au beneficiat de activitate sexuală timpurie. [6] În secolul 20 au fost multe teorii referitor la dezvoltarea copilului făcute de anumiți oameni, teorii care mulți le folosesc și azi.

Printre ele amintesc pe Sigmund Freud care spunea că copii sunt „perverși polimorfic” la naștere și apoi a dezvoltat teoria stagiilor de dezvolatre a copiilor, stagii sexuale ce le-am amintit în capitolul anterior, lucruri perverse și derivate din mintea unui om care credea că motorul vieții este plăcerea sexuală.

Am vizitat și casa lui Freud unde avea canapeaua de psihoterapie și biroul unde scria. Pe birou și bibliotecă am văzut o mulțime de artifacte egiptene aliniate pe rânduri, tot felul de zeități și idoli egipteni. Ce inspirație spirituală putea avea?

Când mi-am făcut suplimentar timp de 3 ani jumătate competențele de psihoterapie cu supervizare clinică săptămânală a trebuit să fac și psihanaliză și a trebuit să studiez pe mulți din acești oameni, inclusiv Freud, Jung și alții.

În opinia mea Kinsey și continuatorii moderni au un impact mai mare și mai negativ decât Freud, chiar dacă ambii au impact negativ.

Educația sexuală laică impusă în tot felul de moduri bazată pe Kinsey și ce ați citit în capitolul anterior, reprezintă un pericol imens la adresa celor mai inocenți și fragili, copiii noștri și copiii copiiilor noștri.

Este o problemă spirituală majoră în care creația lui Dumnezeu, omul și familia, este atacată sistematic și totul răstălmăcit și experiemntele abuzive pe oameni, copii și abuzurile subsecvente deghizate în felurite forme și sintagme care de care mai corecte politic și ideologic.

Să nu uităm atenționarea apostolului Pavel din 2 Timotei 4:3 – „Căci va veni vremea când oamenii nu vor putea să sufere învăţătura sănătoasă, ci îi vor gâdila urechile să audă lucruri plăcute şi îşi vor da învăţători după poftele lor”, dar în același timp să luam bine seama la cuvintele Domnului Isus Cristos despre adevărata libertate: Ioan 8:31b – 32 – „Şi a zis iudeilor care crezuseră în El: „Dacă rămâneţi în cuvântul Meu, sunteţi în adevăr ucenicii Mei; veţi cunoaşte adevărul , şi adevărul vă va face slobozi.”

References:
Dr Vlad Schlezak, „Enciclopedia Creștină a Bolilor”
[6] Dr Reisman et all
*Fragment din cartea în curs de apariție despre Educația sexuală în context biblic de Dr Vlad Schlezak”

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.