Pat Robertson: El a ascultat de Dumnezeu

„De altă parte, știm că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, și anume spre binele celor ce sunt chemați după planul Său.” – Romani 8:28

Pat Robertson și-a dedicat viața predicării Evangheliei, ajutând pe cei în nevoie și educând următoarea generație. A fondat The Christian Broadcasting Network și numeroase alte organizații, printre care Operation Blessing, Regent University, American Center for Law and Justice și International Family Entertainment Inc. De asemenea, a fost autorul unei cărți de mare succes în New York Times și gazda emisiunii The 700 Club timp de 60 de ani.

La 60 de ani de la prima difuzare a CBN (1 octombrie 1961), Pat Robertson a transmis ștafeta de prezentator al celui mai popular program CBN fiului său Gordon Roberston la 1 octombrie 2021. The 700 Club îl consacră pe Robertson ca cel mai longeviv moderator de emisiune TV din SUA.

„‘Bine rob bun și credincios’ ” nici măcar nu începe să descrie serviciul tatălui meu pentru CBN timp de 60 de ani. Moștenirea sa și exemplul vieții sale de rugăciune vor continua să conducă The 700 Club în anii următori”, a spus Gordon Robertson, care a fost co-gazdă și producător executiv al The 700 Club timp de două decenii.

Date Biografice

În perioada în care a fost gazda la The 700 Club, care a început producția în 1966, Robertson a căutat pentru interviuri, oaspeți interesanți pentru publicul său. Printre personalitățile care și-au împărtășit povestea și experiențele cu Pat Robertson sunt: Interviuri exclusive cu președinții SUA Jimmy Carter, Ronald Reagan, Gerald Ford, George H. Bush și Donald Trump.

Interviuri aprofundate cu un grup distins de prim-miniștri ai statului Israel, inclusiv Yitzhak Rabin Shimon Peres, Menachem Begin, Benjamin Netanyahu, Ehud Barak, Ariel Sharon și Ehud Olmert.

Un interviu cu omul de știință în fizica nucleară Khidir Hamza, care se ocupa de cercetarea atomică a lui Saddam Hussein, în timpul căreia a aflat în mod concludent că Saddam nu a putut fabrica o armă nucleară, respingând în mod clar afirmația existenței armelor de distrugere în masă de către președintele american George W. Bush.

Robertson s-a întâlnit în Africa cu rebelul șef de război Jonas Savimbi. De asemenea, a călătorit cu un avion mic spre Mozambic, deținut de rebeli, pentru a-l intervieva pe Afonso Dhlakama, liderul armatei cunoscut sub numele de RENAMO.

El a călătorit la Quetta, Pakistan, la granița cu Afganistan și a șezut pe podeaua unui cort pentru a vorbi cu liderii unui grup cunoscut sub numele de Mujahedin, care ulterior s-a transformat în Al-Qaeda. Robertson a mers la spitale și a văzut suferința cauzată de atrocitățile rusești în populația civilă. El a reușit să prezică audienței sale declinul puterii sovietice rezultat din pierderile ei în Afganistan.

În perioada 1967-85, un oficial al serviciilor de informații numit John Walker a dezvăluit sovieticilor planurile de război ale flotei americane din Atlantic. Nimeni nu știa de sursa scurgerii până când un membru al familiei lui John Walker l-a contactat pe Robertson și a apărut în The 700 Club pentru a identifica spionul care era tatăl ei.

Robertson a intervievat președinții din Africa de Sud, Zambia, Angola, Zaire, Vietnam și practic toți liderii din America Latină.

El a călătorit în China și a adus audienței sale un interviu exclusiv cu prim-ministrul Zhu Rongji, iar în vizitele ulterioare s-a întâlnit cu Ministrul de Reducere a Sărăciei în China pentru a arăta situația disperată a săracilor din acea națiune.

Robertson a prezentat telespectatorilor oaspeți fascinanți precum fizicianul Edward Teller și futurologul Alvin Toffler și alți oameni de știință, autori, oameni de stat și compozitori, precum și a furnizat învățături spirituale, discernământ, rugăciuni și inspirație.

Robertson a fost responsabil pentru înlocuirea trupei live de la The 700 Club cu un segment de știri și analize prezentate de o echipă de știri dedicată care aduce spectatorilor The 700 Club informații despre evenimentele mondiale. Astăzi, CBN News este o organizație de știri internațională, nonprofit, care oferă programe timp de 24 de ore pe zi prin cablu, satelit și Internet. Cu un grup de profesioniști în știri, CBN News oferă știri de la sediul central din Virginia Beach și birourile din Washington D.C., Ierusalim și din alte părți ale lumii.

Despre The Christian Broadcasting Network

The Christian Broadcasting Network (CBN) a fost fondată în 1960. În 1961, CBN a lansat primul post de televiziune creștin din SUA autorizat să transmită emisiuni creștine cu normă întreagă, cu sediul în Portsmouth, Virginia. De atunci, CBN a devenit un producător major de programe și conținut creștin, difuzând în 174 de țări și teritorii și lucrând în 70 de limbi și dialecte. Cartea Cărților este seria continuă de aventuri biblice animate de CBN, cu lecții la domiciliu și la școala duminicală, și o aplicație biblică gratuită pentru copii. De asemenea, CBN.com și site-urile internaționale conexe transportă conținut de inspirație și misiune pentru milioane. CBN News transmite 24/7 prin internet de la studiouri din Virginia, Washington D.C. și Ierusalim. Donatorii CBN ajută la susținerea activității umanitare, inclusiv a programelor de distribuție de alimente, medicamente, susținerea orfanilor și ajutor în urma dezastrelor.

Pat a fost căsătorit cu dragostea vieții sale și partenera sa în slujire timp de 67 de ani, Dede Robertson, până când aceasta a murit în 2022. Împreună, au avut patru copii, 14 nepoți și 24 strănepoți.

Pat avea o dorință puternică de a cunoaște pe deplin pe Domnul și dorea să împărtășească iubirea și credincioșia lui Isus cu lumea. Dorința lui cea mai arzătoare era ca toți oamenii să-L cunoască pe Isus. Dacă doriți să aflați mai multe despre Dumnezeul pe care Pat l-a iubit, vă rugăm să faceți clic aici. Aflați mai multe despre viața și realizările lui la PatRobertson.com.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.