Pregătirile pentru „Sărbătoarea Speranței” la Chișinău s-au încheiat (VIDEO)

Doar o săptămână ne mai desparte de cel mai important eveniment al anului la Chișinău. În premieră, la 18 ani distanță, Will Graham calcă pe urmele tatălui său și vine la Chișinău.

După un an intens de pregătiri cu evenimente de rugăciune, evanghelizare și echipare, peste 700 de biserici vin împreună în perioada 14-16 iulie 2023, la Chișinău Arena să se bucure împreună de Sărbătoarea Speranței. Vineri pe 14 iulie programul va fi pentru comunitatea creștină. Sâmbătă, 15 iulie programul va fi în limba rusă, iar duminică, 16 iulie în limba română.

Pe lângă mesajul evanghelistului, programul Sărbătorii Speranța va fi împletit cu muzică de calitate. Corul de Tineret „Vocea Speranței” și Orchestra Simfonică Creștină adună peste 700 de voci care vor cânta imnuri consacrate ale creștinismului. De asemenea, la Sărbătoarea Speranței, pe scena Arena Chișinău mai urcă formații și interpreți creștini din Moldova, România, Ucraina, Italia, SUA și Jamaica.

Printre aceștia se numără interpreți de talie internațională precum: BBSO, Continental (România), Darina Kochanzhi (Ucraina), Huntley Brown (Jamaica), Kirnev Family, Andrei Jilihovschi (Moldova). Iar Alin Jivan, medaliat la Campionatele Mondiale și Europene de gimnastică, va împărtăși cu cei prezenți povestea vieții lui.

Evenimentul este organizat de Asociația Evanghelistică Billy Graham (AEBG) și Comunitatea Evanghelică din Republica Moldova, care adună împreună minim trei culte Evanghelice, sute de biserici locale și câteva mii de voluntari antrenați în 16 departamente. Evenimentele de Evanghelizare organizate de AEBG nu sunt o premieră în Republica Moldova. În 2005, Franklin Graham, tatăl lui Will Graham a vestit Evanghelia pe Stadionul Republican din Chișinău. Acesta a fost ultimul eveniment de amploare găzduit de Stadionul Republican și primul său Festival Evanghelistic din Europa de Est. Tot în seria evenimentelor AEBG în Moldova sunt înscrise un șir de evanghelizări cu participarea lui Victor Hamm, un alt reprezentant al acestei misiuni cu impact global.

William Graham este vicepreședinte executiv și evanghelist la AEBG. Este a treia generație de Graham care a proclamat Evanghelia sub steagul Asociației Evangheliste Billy Graham. Nepotul lui Billy Graham și fiul cel mai mare al lui Franklin Graham, Will a împărtășit speranța lui Isus cu peste 1 milion de oameni de pe șase continente de la începutul lucrării sale de evanghelizare în 2006.

„Nu încerc să fiu următorul Billy Graham; Sunt doar Will Graham”, spune urmașul celui mai mare Evanghelist al secolului XX. „Am o povară în inima mea să propovăduiesc Evanghelia lui Isus Hristos. Dacă asta este o arenă plină de oameni sau o singură persoană pe stradă, voi face orice mă cheamă Dumnezeu să fac”, este viziunea și motto-ul vieții de slujire a lui Will Graham.

Sărbătoarea Speranței se desfășoară în perioada, 14-16 iulie 2023, în intervalul orelor 17:00 – 20:00 pe Chișinău Arena, str. Calea Orheiului 130. Intrarea este liberă.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.