DESCARCĂ Ghidul de Rugăciune pentru Lumea Hindusă ediția 2023

Ne apropiem de startul proiectului 15 Zile de Rugăciune pentru Lumea Hindusă ediția 2023! Ne aflăm la a 5-a ediție a Ghidului de Rugăciune pentru hinduși în limba română pe ȘtiriCreștine.ro. Vă invităm ca și anul acesta să vă alăturați creștinilor din toată lumea în rugăciune pentru popoarele hinduse oriunde s-ar afla. Urmăriți ȘtiriCreștine.ro în fiecare zi în perioada 5-19 noiembrie 2023 sau descărcați AICI ghidul în format PDF pentru a accesa zilnic informații noi și motive de rugăciune care să vă ajute să vă rugați pentru hindușii, care au nevoie ca Dumnezeu să lucreze printre ei.

Cum a început proiectul 15 Zile?

În 2016, creștini din întreaga lume, care lucrau pentru a împărtăși dragostea lui Hristos cu popoarele hinduse, au fost inspirați de Duhul Sfânt să reînsuflețească o mișcare globală de rugăciune care a existat și prin care s-a mijlocit pentru hinduși în anii 1990. Credem că rugăciunea este cheia pentru a vedea o mobilizare a lucrătorilor creștini la a împărtăși Vestea Bună a lui Isus cu lumea hindusă, precum și pentru a vedea binecuvântarea lui Dumnezeu peste popoarele hinduse.

În cei șapte ani de când acest ghid de rugăciune a fost reintrodus ca instrument de chemare la rugăciune, multe istorisiri încurajatoare ne-au fost împărtășite și putem spune cu adevărat că vedem cum Dumnezeu lucrează printre națiuni, chemându-i pe credincioși să mijlocească pentru hinduși. Puteți accesa ghidurile traduse în limba română din ultimii cinci ani AICI.

Sperăm ca acest mic instrument să contribuie la manifestarea dragostei pe care ucenicii lui Hristos o au pentru popoarele hinduse; o dragoste care include o mare dorință ca acestea să prospere și să primească mântuirea și viața veșnică în Domnul Isus Hristos.

Rugăciunea pentru hinduși

Motivația din spatele acestui ghid este aceea de a fi o binecuvântare. Credem că Dumnezeu dorește să binecuvânteze popoarele hinduse de pretutindeni și că cea mai mare binecuvântare dintre toate este ca o comunitate să întâlnească dragostea inegalabilă a lui Isus și să primească darul fără plată al harului etern. În timp ce vă rugați, sperăm să vedeți și să urmăriți teme precum mila, harul copleșitor, iubirea autentică și adevărul în paginile acestui ghid. 

De asemenea, vă încurajăm să luați în considerare cuvintele lui Pavel către Timotei, când a spus:

„Vă îndemn, dar, înainte de toate, să faceţi rugăciuni, cereri, mijlociri, mulţumiri pentru toţi oamenii…” 1 Timotei 2:1

Mulțumirea, în special, este un instrument puternic atunci când mijlociți pentru diferite popoare ale lumii. Vă încurajăm să fiți plini de recunoștință înaintea lui Dumnezeu pentru popoarele hinduse din întreaga lume. 

Și nu uitați…

Hindușii sunt al doilea grup religios ca mărime și cel mai puțin evanghelizat din lume. Istoria a dovedit de multe ori că rugăciunea precedă răspândirea Veștii Bune a salvării prin Isus. Dintre toți slujitorii transculturali pe care îi trimite biserica globală, mai puțin de 2 la sută împărtășesc Evanghelia cu popoarele hinduse. Ca urmare, majoritatea hindușilor trăiesc încă fără niciun acces semnificativ la mesajul lui Hristos. Vă îndemnăm să vă rugați ca hindușii să fie binecuvântați, să fie copleșiți de bunătatea lui Dumnezeu și ca fiecare hindus să aibă șansa de a auzi Evanghelia lui Isus Hristos. Vă rugăm, de asemenea, să acordați timp și pentru a cerceta Scripturile și pentru a lăsa Duhul Sfânt să vă îndrume rugăciunile și să vă înmoaie inima pentru lumea hindusă. 

Vă mulțumim că vă veți ruga împreună cu noi în acest an.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.