Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

O ultimă redută sub atac— demolarea instituțiilor care susțin o viziune biblică asupra lumii

Convingerile biblice,  îndelung venerate în lumea creștină apuseană,  sunt acum ținta principală a celor care doresc să submineze autoritatea Cuvântului lui Dumnezeu și să batjocorească libertatea religioasă, inclusiv libertatea de a trăi, a vorbi și a crede conform acestor convingeri biblice profunde. Persoanele sau organizațiile religioase care dețin astfel de vederi pot fi amenințate cu acuzații legale, pot fi expuse ridiculizării publice sau disprețului mediatic, pot pierde suținători și donatori, sau își pot pune în pericol cariera.

Puterea, banii și influența activiștilor progresiști zeloși care promovează această agendă sunt parcă nesfârșite. Este mult mai ușor să urmezi calea ce opune cea mai mică rezistență, conformându-te cu cultura, decât să stai drept pentru adevăr, iar acest lucru adaugă la tentația de a face compromisuri și în privința moralei sexuale. „Mai bine să mă autocenzurez decât să îmi pierd promovarea”, cam asta e mentalitatea. Sau: „Se obține mai ușor finanțare pentru cercetare dacă cercetarea ta este aliniată cu ideologia progresistă. Cine vrea să fie etichetat drept habotnic sau homofob?”

Susținerea și afirmarea în public a adevărului biblic va avea în cele din urmă un cost. 2 Timotei 3:12: „Toți cei ce voiesc să trăiască cu evlavie în Hristos Isus vor fi prigoniți.”

Päivi Räsänen, de profesie medic, membră a Parlamentului Finlandei și fost ministru de interne finlandez, a fost confruntată cu posibilitatea de a fi pedepsită cu închisoarea pentru tweet-urile sale în care își exprima viziunea creștină asupra lumii. În mesajele postate, ea nu era de acord cu sponsorizarea unei parade homosexuale de către biserica din care făcea parte (Biserica Evanghelică Luterană din Finlanda). Päivi a fost deja achitată de două ori in proces, dar procurorul general din Helsinki continuă să facă apel la deciziile de achitare ale instanței.

World Vision, o agenție creștină de ajutorare și dezvoltare, a respins la angajare un candidat care nu îndeplinea standardul cu privire la obligația de a respecta etica sexuală creștină. Candidatul, care era într-o relație cu o altă persoană de același sex, a dat în judecată World Vision, cerând organizației să își schimbe standardele biblice despre căsătorie și sexualitate sau să se confrunte cu un proces de discriminare, care amenința să consume timp și resurse.

Astfel de procese au fost intentate și împotriva școlilor romano-catolice din statele americane Indiana și Carolina de Nord, după ce acestea au încetat contractele de muncă ale consilierilor și profesorilor care au intrat în relații de căsătorie cu persoane de același sex, contrar învățăturilor catolice. Instanțele de judecată din SUA înregistrează pe rol în mod constant plângeri din partea activiștilor LGBTQ care se simt îndreptățiți să-și impună viziunea lor proprie asupra moralei la adresa bisericilor și organizațiilor religioase creștine sau a celor bazate pe principii creștine.

Nu a fost niciodată suficient să ai libertatea de redefini căsătoria căsătoria, să sărbătorești curcubeul o lună întreagă în fiecare an sau să domini discursul secular, divertismentul și educația. Ultima redută este acum demontarea credinței, a tradițiilor și instituțiilor care încă nu afirmă sexualitatea progresistă — și anume bisericile și alte organizații bazate pe credință ce au o viziune biblică. Activiștii folosesc ramurile executive, judiciare și legislative pentru a impune viziunea lor „iluminată” despre căsătorie, sexualitate și gen asupra organizațiilor religioase.

Legile privind angajarea sunt un instrument primar pentru a ciopîrți convingeri biblice sănătoase despre planul lui Dumnezeu pentru căsătorie, familie și relații. Multe state americane care sunt bastioane ale grupărilor politice liberale promovează legi care afirmă orientarea sexuală și identitatea de gen. Forțarea organizațiilor creștine să angajeze persoane care nu subscriu la adevărurile scripturale este următorul pas în logica lucrurilor. Acest lucru ar transforma aceste organizații în versiuni diluate, secularizate, ale lor însele, fără același fundament, pasiune și misiune cu care au operat timp îndelungat.

Unii judecători analizează în mod stângaci dacă un angajat ocupă un rol religios supus standardelor de conduită creștine, sau un rol secular unde standardele creștine se presupune că nu contează. Pentru un credincios în Isus, acest lucru este ridicol. Scriptura ne cere tuturor să fim ambasadori ai lui Cristos.

Donatorii, susținătorii, voluntarii și beneficiarii observă atunci când angajații unei organizații religioase pe care o susțin trăiesc și se comportă contrar învățăturilor creștine. Semnificația spirituală a mărturiei creștine publice a fiecărui angajat este ceva ce curțile sau legiuitorii nu ar trebui să ignore niciodată. Judecătorii și legislatorii pot fi teologi slabi, iar autonomia bisericii — de mult timp un standard în legea americană — insistă ca judecătorii și legislatorii să limiteze interferențele cu convingerile religioase, deciziile și practicile organizațiilor religioase.

Curtea Supremă din SUA a sugerat că organizațiile și școlile religioase nu trebuie să renunțe la standardele creștine despre căsătorie, sexualitate și gen. Totuși, Curtea a eșuat să elimine incertitudinea care există atunci când creștinii sunt dați în judecată de un membru al comunității LGBTQ simplu pentru că își trăiesc credința sau pentru angajarea de personal care profesează credința creștină sau au aceleași idei.

Judecătorul Curții Supreme Neil Gorsuch a scris că incertitudinea privind libertatea religioasă vine cu un cost; grupurile religioase din întreaga țară „vor plăti prețul – în dolari, în timp și în incertitudinea continuă privind libertățile lor religioase.” Judecătorii Samuel Alito și Clarence Thomas au scris că forțarea unei organizații religioase să angajeze personal care nu împărtășesc vederile lor religioase amenință viabilitatea continuă a organizației.

Curtea Supremă a SUA ar trebui să ofere certitudine și claritate cu privire la faptul că organizațiile religioase nu trebuie să renunțe la convingerile lor profunde pentru a putea funcționa în continuare.

Dar chiar dacă nu o face, Cuvântul lui Dumnezeu va prevala. Isaia 55:11 spune: „tot aşa şi cuvântul Meu, care iese din gura Mea, nu se întoarce la Mine fără rod, ci va face voia Mea şi va împlini planurile Mele.” Și așa cum a scris Pavel în lanțuri în 2 Timotei, Cuvântul lui Dumnezeu nu este înlănțuit. Cuvântul Lui va dura pentru totdeauna.

Sursa: Harbinger’s Daily

Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.