Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

Uganda: Evanghelist ucis de extremiști islamici pentru că proclama Evanghelia lui Hristos

Un evanghelist a fost măcelărit recent în estul Ugandei de extremiști musulmani, după ce a împărtășit Evanghelia și a convertit oameni de la islam la credința creștină.

Corpul lui Richard Malinga a fost descoperit pe 17 iunie legat cu frânghii într-o baltă de sânge, potrivit unui locuitor care a vorbit cu Morning Star News sub rezerva anonimatului.

„Am auzit un geamăt sfâșietor în jurul orei 19:30 pe drumul principal dintre Butebo și satul Alodot, lângă mlaștina Kayete din satul Akisim, situat în districtul Butebo”, a declarat acesta. „Ne-am grăbit la fața locului și am găsit victima într-o baltă de sânge”.

Malinga, în vârstă de 36 de ani, ar fi primit amenințări cu moartea din partea extremiștilor islamici. Chiar înainte de a fic ucis el i-a trimis un mesaj pastorului său în care îi spunea că a fost înconjurat de musulmani.

Furia grupului ar fi fost declanșată de succesul evanghelistului în districtul Butebo, unde predica din ușă în ușă, pentru a-i converti pe musulmani la creștinism.

Pastorul a împărtășit conținutul mesajului cu Morning Star News.

„În seara zilei de 17 iunie, am primit un mesaj scurt de la Malinga în care spunea că este înconjurat de musulmani. I-am scris înapoi de mai multe ori, dar nu am primit niciun răspuns.”

Localnicul care a găsit cadavrul lui Malinga ar fi găsit și telefonul acestuia și l-a sunat pe pastor, care apoi a informat poliția despre crimă.

Se pare că autoritățile investighează crima în timp ce prietenii și cei dragi sunt în doliu.

„Noi, ca biserică, suntem foarte întristați pentru pierderea evanghelistului nostru activ, devotat și angajat, care a câștigat mulți oameni, inclusiv musulmani, pentru creștinism”, a declarat pastorul.

Potrivit Voice of the Martyrs, Uganda este o națiune majoritar creștină, dar extremismul islamic face încă ravagii în interiorul granițelor sale. Acest lucru a dus la discriminare, persecuție și alt haos. Lucurile sunt deosebit de problematice pentru musulmanii care se convertesc la creștinism.

„Influența islamului radical a crescut constant, iar mulți creștini din regiunile de frontieră, majoritar musulmane, se confruntă cu persecuții severe, în special foștii musulmani care se convertesc. În ciuda riscurilor, multe biserici din Uganda au răspuns în mod curajos, ducând Evanghelia la vecinii lor; multe biserici instruiesc liderii cum să împărtășească Evanghelia cu musulmanii și cum să aibă grijă de cei care sunt persecutați după ce devin creștini.”

Rugați-vă pentru ca familia, prietenii și biserica din care acest tânăr făcea parte să fie mângâiați în durerea pricinuită de pierderea acestuia. Rugați-vă ca ei să nu-și piardă curajul și să continue să proclame pe Isus la vecinii lor musulmani.

Sursa: CBN News

Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.