Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

O vacă roşie a fost născută în Statele Unite

Una dintre condiţiile biblice pentru reconstruirea celui de-al treilea Templu în Ierusalim a putut fi întâlnită recent, când o vacă roşie a fost descoperită în Statele Unite. În ianuarie, o vacă roşie (sau parah adumah) a fost născută în cireada unei familii (într-o locaţie americană care nu trebuie divulgată) care doreşte să vadă animalul folosit pentru ceremonia de purificare în timpul pregătirilor pentru reconstrucţia celui de-al treilea Templu (Breaking Israel News).

Foto: Institutul Templului, via breakingisraelnews.com

Foto: Institutul Templului, via breakingisraelnews.com

S-a raportat că familia nu a vătămat sau schilodit animalul în vreun fel, nici nu va folosi animalul pentru muncă sau să stimuleze hormonii în curs de dezvoltare. Toate acestea pentru a respecta legea iudaică de păstrare a animalului aşa cum natura l-a creat. Vaca roşie este o vacă a cărei blană nu are mai mult de un fir de orice altă culoare şi a cărei piele, copite şi pleoape sunt, de asemenea, roşiatice.

Rabinul Chaim Richman, cel mai mare expert mondial în vacile roşii şi directorul Institutului Templului, a confirmat că vaca roşie a fost crescută în conformitate cu legea iudaică împreună cu scopul de „a fi prezentată poporului evreu pentru curăţire în cel de-al treilea Templu”, a declarat dumnealui pentru WND. „Dumnezeul Israelului a stabilit, pe baza înţelepciunii Lui, că cenuşa vacii roşii este secretul restaurării purităţii în lume”, a explicat Richman.

Unicitatea vacii roşii, pe lângă neobişnuinţa ei în natură – nu a existat o vacă roşie născută în Israel de peste două mii de ani – este că, pentru a se califica pentru ceremoniile de purificare în Templu, animalul nu poate fi pus la muncă sau exploatat, sau să aibă vreun cusur. Rabinul Richman spune că oamenii care posedă acest animal şi care îl cresc vor face eforturi deosebite pentru a se asigura că această vacă roşie va putea fi de folos pentru ceremonie.

Richman a explicat de ce apariţia acestei vaci roşii, opusă celorlalte din alţi ani, creează o asemenea vâlvă. “A existat un număr de vaci roşii în decursul anilor. De fiecare dată când una din ele este născută, Institutul Templului încearcă să stea cu ochii pe ea şi să fie la curent cu tot ce se întâmplă cu ea. Au existat multe dintre ele care au fost descalificate, în decursul anilor, din cauza unui motiv sau al altuia”, a menţionat dumnealui.

“Cu toţii suntem încântaţi de aceasta şi suntem cu ochii pe ea. Pentru că există o tradiţie conform căreia au existat nouă vaci roşii care au fost folosite de-a lungul istoriei, iar cea de-a zecea va aduce era mesianică şi reconstruirea celui de-al treilea Templu”, a adăugat dumnealui.

Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.