Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

Mic Dejun cu Rugăciune în Parlamentul Romaniei 2016 – Schimbarea prin rugăciune a societății

A XI -a editie a Micului Dejun cu Rugaciune, organizat de Grupul Ecumenic de Rugaciune, a avut loc in luna septembrie la Parlamentul Romaniei. Peste 100 de persoane, atat politicieni cat si oameni din sfera religioasa a Romaniei, s-au adunat pentru a constientiza aceasta natiune de importanta rugaciunii in schimbarea societatii.

alfa-omega-parlament„De 11 ani, in Parlamentul Romaniei au loc intalniri, dezbateri si discutii. De asemenea, ne bucuram ca in cadrul grupului de rugaciune se discuta si despre apararea drepturilor religioase si a familiei. Au fost nenumarate luari de cuvant in Parlament din partea membrilor Grupului Ecumenic de Rugaciune din Parlament”. A declarat George Tone, pastor al bisericii baptiste Emanuel, Bucuresti.

„Consider ca rugaciunea este un lucru important pentru fiecare persoana, inclusiv in dezvoltarea psihologica a omului. Nu numai ca te intareste din punct de vedere spiritual, dar si din punct de vedere uman”. A marturisit Romeo Mosoiu, consilier al Ministrului Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice.

„Pentru mine identitatea este foarte importanta. In fiecare an, am fost invitat sa citesc Biblia, ca si astazi. Atunci m-am rugat si mi-am ales partea care se focalizeaza pe faptul ca identitatea noastra se afla in Isus Hristos”. A spus Leo Van Doesburg, director Afaceri Europene si Consiliere Politica, Olanda.

„E foarte important acest mic dejun de rugaciune. Fiecare cult si denominatie se aduna intre ei, isi pastreaza specificul si e foarte bine asa. Din pacate, fiecare isi vede specificul lui si ceea ce avem comun cu totii e lasat oarecum in umbra. Este chiar menirea Parlamentului de a gasi ceea ce ne uneste, iar rugaciunea este unul dintre aceste lucrui, in diversele ei forme. Esenta rugaciunii este aceeasi la toate religiile din Romania si e foarte important, chiar in cadrul Parlamentului, sa vedem ceea ce ne uneste. Va multumesc!” A spus Rafael Shaffer, rabin, Federatia Comunitatilor Evreiesti din Romania.

Temele majore abordate au fost: Schimbarea prin rugaciune a unei societati si Diaspora romaneasca – intre identitate si integrare. Spre deosebire de alti ani, accentul s-a pus pe modelul corean de transformare a societatii prin rugaciune.

„Am avut in acest an aproximativ 150 de persoane din Romania si din strainatate. Spre deosebire de alti ani, am abordat doua teme majore. In prima zi, am avut prezentat Modelul corean de transformare a societatii prin rugaciune si am avut un om extraordinar, un fost ministru corean, care ne-a vorbit despre cum au reusit crestinii si rugaciunea acestora sa schimbe absolut in totalitate societatea coreana si sa produca dezvoltare. Apoi, tema a doua a fost Diaspora romaneasca, intre identitate si integrare. Au fost oameni din diferite domenii, atat fete bisericesti din Romania si din strainatate, cat si intreprinzatori din Romania si strainatate, cei care incearca sa ii adune pe romanii din strainatate. Am avut reprezentanti de la Minister, cum ar fi Agentia Nationala de Calitate de Sanse. Am vorbit despre romani si mai ales romancele care sunt victime ale traficului de persoane in strainatate. A declarat Florica Chereches, Vicepresedinte al Grupului Ecumenic de Rugaciune al Parlamentului Romaniei”.

In cadrul evenimentului, participantii din tara si din diaspora s-au focalizat pe unitatea si valorificarea relatiilor in vederea unei conduceri cat mai eficiente.

„Consider ca este o activitate sau un eveniment benefic pentru Romania, in special pentru reconstruirea societatii noastre romanesti. Ideea mea este ca Biserica sa fie activa in societate, sa fie mult mai activa fata de trecut. Sa aiba o contributie considerabila, tocmai in vederea de a construi o dimensiune sociala consolidata pe valorile crestine”. A marturisit Vasile Orghici, preot paroh al Comunitatii Greco-Catolice din Livorno, Italia.

„Am venit cu frati din Oastea Domnului, care sunt lideri, inclusiv preoti ortodocsi. Ei sunt lideri la nivel national in Oastea Domnului. Ma bucur ca suntem aici. De asemenea, este o bucurie pentru mine ca putem inalta din acest loc rugaciuni, un loc in care nu am fi crezut vreodata ca Dumnezeu va schimba cursul istoriei si din locul acesta unde s-a negat vehement Numele lui Dumnezeu, astazi putem sa vorbim despre El aici. Poate sa fie asa cum se spune o „casa a poporului”, a poporului crestin”. A spus Victor Otet, Asociatia Ortodoxa, Oastea Domnului.

„Initiativele pe care un parlamentar al trebui sa le vizeze in primul rand (si ne referim aici la cele de maxima importanta pentru crestini, pentru oamenii religiosi) sunt Constitutia Romaniei, dar si legi de un anumit caracter moral care trebuiesc promovate si sustinute”. A declarat Aurelian Mihai, deputat de Diaspora.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 637 – 2 octombrie 2016.

Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.