GHIDUL pentru practicarea credinței „Studiază Scriptura” de Daniel Godja

Probabil pandemia și izolarea adusă de COVID-19 nu este cel mai bun lucru care ni s-a întâmplat în 2020. Dar ca oricare creștin autentic, haideți să ne uităm la Pavel și să vedem partea bună a lucrurilor, urmându-i sfatul: „Bucurați-vă, totdeauna bucurați-vă”.

Pe lângă izolare, teamă și stres, pandemia ne-a oferit un concediu neplanificat. Iar acest răgaz pentru întreaga planetă a dat naștere altor vise, proiecte care le aveam fiecare de ani buni undeva în așteptare. Pandemia ne-a învățat să „FIM” mai mult decât să „FACEM”. Iar o dovadă a acestui deziderat este noul titlul de carte semnat de colegul nostru, Daniel Godja.

În 2020, a bifat două obiective mărețe, s-a căsătorit și a terminat de scris o carte. Fiind parte din echipă și prieteni i-am cunoscut o parte din bătăliile care au dat naștere acestui proiect frumos. Astăzi putem să savurăm deliciile Cuvântului lui Dumnezeu prin Ghidul pentru practicarea credinței „Studiază Scriptura”.

Dacă sunteți creștin, cu siguranță ați fost îndemnat să studiați Scriptura sau înțelegi necesitatea acestei practici pentru viața de credință. Dar nu toți am avut parte de privilegiul de a studia cuvântul lui Dumnezeu într-o școală Biblică, care să ne ofere anumite metode necesare pentru a studia scriptura într-un mod sănătos. Sau puțini din cei noi convertiți reușesc să identifice un mentor, un ghid în călătoria pe calea credinței.

DESPRE „Studiază Scriptura”

Ghidul pentru practicarea credinței „Studiază Scriptura” conține două părți majore pe care orice student al ei trebuie să le aprofundeze. Prima parte a studiului descrisă în această carte este cu privire la studiul unei cărți a Bibliei în întregime, adică „Studiul pe carte”. Aici veți găsi cu lux de amănunte cum să identificați: Structura și schița unei cărți, descifrând întreg puzzle-ul în care este alcătuit o carte din Biblie.

Iar a doua parte descrisă în această carte este cu privire la studiul asupra textului. În mod normal se studiază textele Biblice după ce am studiat cartea ca întreg și cunoaștem bine contextul textelor pe care dorim să le studiem. În partea a doua, puteți învăța cum să faceți: Schița unui mesaj Biblic, schița unei predici complete și studiu despre predicare, predicatorii și poporul.

În concluzie, cartea este foarte utilă atât pentru credincioșii care slujesc Domnului prin prezentarea cuvântului, cât și pentru cei care vor să studieze doar pentru uz personal.

De ce un ghid: „Studiază Scriptura”

„Această carte este scrisă special pentru persoanele care nu știu de unde să înceapă sau cu ce să înceapă studiul Scripturii. Drept urmare, am socotit să scriu anumite rânduri prin care să propun o metodă de studiu Biblic și câteva indicații, astfel încât cei mai mulți dintre noi să poată studia Cuvântul într-un mod corect și sănătos, chiar dacă nu au trecut printr-o școală în domeniul respectiv. Printre altele, cartea aceasta conține și anumite sfaturi practice de studiu pentru slujitorii care țin îndemnuri de rugăciune, dar și pentru cei care predică ocazional.

Cel mai probabil, pentru majoritatea, o predică expozitivă a unui text sau predicarea unei cărți Biblice verset cu verset, nu este cea mai atractivă și plăcută predicare. Dar vă asigur că este cel mai sănătos mod de a ne hrăni mintea și inima cu adevărul lui Dumnezeu”, ne-a împărtășit motivul pentru care s-a dedicat acestui studiu, Daniel Godja.

Despre autor

Daniel Godja s-a născut la Sighetul Marmației, jud. MM, a fost mântuit în anul 2013 la vârsta de 18 ani, an în care a urmat și botezul în apă la Biserica Baptistă Harul din localitatea Variaș, jud Timiș. A absolvit Institutul Biblic Baptist din Timișoara, obținând diplomele de „Studii Biblice Avansate” (2014) și „Studii Pastorale Aprofundate” (2016). Locuiește în Austria, la Viena, din anul 2018 și este căsătorit cu Alina Godja (2020).

Pe lângă această notă scurtă și modestă, Daniel Godja este un tânăr scos din ghearele morții la propriu. Mărturia lui completă: Povestea unui suflet scos din ghearele morții AICI. De asemenea în ultimii trei ani, Daniel Godja a fost unul din autorii care a contribuit cu articole și mesaje biblice profunde la ȘtiriCreștine.ro. De ce a ales să fie parte din echipa noastră, vedeți AICI. Articolele semnate de Daniel Godja AICI!

Dacă îi veți cunoaște mărturia personală, veți ști că experiența îi certifică deplin dreptul de a semna asemenea titlul de carte. Iar această carte nu este un simplu șir de litere, propoziții, capitole compilate. Este un drum de căutări personale și un rezultat al unei experiențe trăite, care merită împărtășită cu cei din generația noastră.

Puteți achiziționa cartea pe Librăria Coresi.ro atât în format print, cât și format electronic. Dacă locuiți în Diaspora sau doriți să comandați un număr mai mare de exemplare puteți contacta autorul în privat. De asemenea, dacă nu vă permiteți achiziția Ghidului contra cost, puteți contacta autorul Daniel Godja AICI!

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.