Curtea Supremă a S.U.A ar putea anula decizia din 1973 prin care a fost legalizat avortul în toate statele americane

Curtea Supremă a S.U.A. se află în fața unei oportunități uriașe, de a îndrepta „greșeala istorică” a lui Roe vs. Wade, atunci când va emite o decizie în mult mediatizatul caz care implică interzicerea avortului după 15 săptămâni din Mississippi, a declarat marți fostul vicepreședinte Mike Pence.

„Anterior, instanța a justificat legalizarea avortului pe motiv că era esențial pentru stabilitatea societății americane”, a spus Pence într-o declarație la National Press Club din Washington. „Dar adevărul este că nimic nu a fost mai destabilizator în societatea americană în ultimii 50 de ani decât avortul la cerere”.

Pence și-a ținut discursul cu o zi înainte ca judecătorii Curții Supreme să asculte argumentele orale în cazul în care se contestă legea din Mississippi, care interzice avortul după a 15-a săptămână de sarcină a unei femei, cu excepția cazurilor de urgențe medicale și al malformațiilor. Anul viitor se așteaptă o decizie.

Statul Mississippi cere Curții Supreme să anuleze Roe vs Wade, decizia din 1973 prin care a fost legalizat avortul la nivel național.

Pence a spus că sprijină anularea deciziei din 1973.

„Cred că nu este o coincidență faptul că în ultima jumătate de secol s-a înregistrat o creștere persistentă a instabilității familiale, a gospodăriilor monoparentale, o scădere a formării de noi familii, o creștere a sarcinilor nedorite și o explozie a bolilor cu transmitere sexuală”, a spus el. „Și avortul este folosit din ce în ce mai mult ca instrument de eugenie pentru eliminarea copiilor care sunt de un așa-numit sex sau rasă greșită și a celor care suferă de dizabilități. În prezent, mai mult de două treimi din toți bebelușii cu sindrom Down din Statele Unite sunt avortați în pântecele mamei lor”.

Roe vs Wade, a spus Pence, a dus la avortul a „62 de milioane de copii în Statele Unite”.

„Cu alte cuvinte, aproape 20 la sută din populația Statelor Unite a dispărut. Vieți pline de promisiuni incalculabile s-au încheiat înainte de a se naște”, a spus el. „Decizia greșită a curții în Roe vs. Wade a provocat o tragedie nu numai națiunii noastre, ci și umanității, care este greu de înțeles. Amploarea sa este fără precedent în istoria omenirii”.

Pence a citat un studiu al Institutului Charlotte Lozier care a constatat că 47 din 50 de țări europene limitează avortul electiv la 15 săptămâni sau mai devreme.

„Când vine vorba de politica de avort, America are mai multe în comun cu China și Coreea de Nord decât cu națiunile occidentale ale Europei”, a spus Pence. „Prin susținerea legii din Mississippi, Curtea Supremă poate îndepărta America din poziția extremă în care se află și o poate ajuta să revină în curentul principal al gândirii și jurisprudenței occidentale”.

Zilele lui Roe vs Wade ca opinie juridică executorie, a spus Pence, ar putea fi numărate.

„Orice jurist serios din America știe că decizia în cazul Roe vs Wade a fost pronunțată fără o bază reală pentru a atinge un scop politic și ideologic predeterminat. Chiar și regretata judecătoare a Curții Supreme Ruth Bader Ginsburg a scris odată că decizia instanței în Roe vs. Wade a fost , „intervenție judiciară forțată, greu de justificat”. Acum, Curtea noastră Supremă are șansa să îndrepte odată pentru totdeauna această greșeală istorică.”

Sursa: Christian Headlines

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.