Adolescent canadian suspendat din școală și ulterior arestat după ce a afirmat ca există doar 2 genuri

Un adolescent canadian a fost arestat pentru că a venit la ore la școala sa din Ontario, deși fusese suspendat pentru că-și exprimase opiniile cu privire la politica școlii privind persoanele transgender.

Josh Alexander, în vârstă de 16 ani, a fost suspendat în noiembrie anul trecut de la liceul catolic St. Joseph’s Catholic High School din Renfrew, Ontario – un orășel situat la 128 km vest de Ottawa.

Alexander,un tânăr credincios, le-a spus colegilor că el crede că există doar două genuri, că tinerii nu pot trece de la un gen la altul și că elevilor născuți de sex masculin nu ar trebui să li se permită accesul în baia fetelor.

Școala l-a acuzat pe Alexander că a refuzat să folosească pronumele alese de elevii transgender și a spus că acesta se poate întoarce la școală doar dacă este de acord să nu participe la două cursuri la care participau elevi transgender, care au considerat opiniile sale ofensatoare.

„Mi-am exprimat convingerile religioase în clasă și totul a scăpat de sub control”, a declarat el pentru The Epoch Times. „Nu toată lumea este de acord cu asta. Asta nu înseamnă că sunt un bătăuș. Nu înseamnă că hărțuiesc pe cineva.”

„Ei își exprimă convingerile lor și eu mi le exprim pe ale mele. Ale mele, evident, nu se potrivesc cu retorica oficială.”

Acum o săptămână, când Alexander a încercat să se întoarcă la cursuri, poliția a fost chemată și a fost reținut.

„Tocmai am fost arestat și acuzat de reprezentanții liceului meu catolic pentru că am participat la ore după ce am fost exclus pentru că mi-am declarat intenția de a adera la convingerile mele religioase”, a scris el pe Twitter.

Cazul lui Alexander este susținut de Liberty Coalition Canada, un grup ai cărui avocați  spun că misiunea adolescentului de „a căuta dreptatea, de a promova adevărul și de a susține statul de drept, este înrădăcinată în credința sa creștină.”

James S.M. Kitchen, avocatul principal, i-a scris directorului școlii pe 6 ianuarie, spunând că a-l forța pe Alexander să își nege convingerile religioase reprezintă discriminare.

Directorul a răspuns prin excluderea adolescentului din școală pentru restul semestrului, argumentând că „prezența sa în școală sau în clasă ar fi dăunătoare pentru bunăstarea fizică sau mentală a elevilor”, a relatat The Western Standard.

Kitchen a declarat că școala l-a acuzat, de asemenea, pe Alexander de hărțuire.

„Evident, el nu îi agresează de fapt, așa cum ar fi definit acest termen de către oameni rezonabili”, a declarat Kitchen pentru The Epoch Times.

„El nu îi va căuta, nu îi va jigni și nu va face mișto de ei. Dar el își exprimă opiniile despre ceea ce spun acești oameni, despre ceea ce cred și despre ceea ce fac. Și le exprimă online, și le exprimă în clasă”.

Alexander intenționează să facă apel la suspendarea sa inițială la tribunalul regional pentru drepturile omului, ceea ce ar aduce cazul său în fața unui consiliu școlar.

Școala nu a făcut niciun comentariu.

Sursa: DailyMail

Nici un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.