Adolescent canadian arestat pentru că distribuia Biblii într-un loc public

Sursă foto: Facebook

Ofițerii de poliție din Alberta, Canada, au arestat un adolescent care împărțea Biblii după ce a izbucnit o altercație între acesta, susținătorii săi și un alt grup de protestatari ostili.

Josh Alexander, în vârstă de 16 ani, a postat pe Twitter că „a fost încătușat și urcat într-o dubă pentru că oferea studenților Biblii pe un trotuar public din Calgary”. El a postat o înregistrare video a incidentului.

În cele din urmă, a spus Alexander, a fost eliberat, dar i s-a spus că dacă se va întoarce să-și continue activitatea, atunci „va fi arestat și acuzat”.

Cu toate acestea, nici altercația cu hărțuitorii susținători ai comunității transgender, nici arestarea sa de către poliția din Calgary nu l-au descurajat pe adolescent să împărtășească Scriptura cu cei din jurul său. El a scris că a continuat să dăruiască Biblii, adăugând: „Nu mi-e rușine de Evanghelia lui Hristos”.

Într-o postare ulterioară, Alexander a scris: „Nu voi ceda presiunii mulțimii woke sau a autorităților unui stat corupt. Vom continua să răspândim adevărul în dragoste.”

Maxime Bernier, liderul Partidului Popular din Canada, a condamnat ofițerii de poliție pentru aparentul lor dublu standard în aplicarea justiției.

„Dacă dai foc unei biserici în această țară, poliția nu va aloca nicio resursă pentru a te prinde”, a scris el. „Dacă, însă, împarți Biblii pe trotuar – sau organizezi un miting pentru a apăra drepturile fundamentale într-o perioadă de isterie – veți fi arestat și amendat imediat. Suntem o societate bolnavă.”

Aceasta nu este prima dată când Alexander a avut de-a face cu poliția din cauza opiniilor sale.

Știri Creștine v-a informat în luna februarie despre suspendarea și arestarea lui Josh Alexander după ce acesta și-a exprimat poziția față de politica școlii sale privind toaletele pentru transsexuali.

„M-am exprimat împotriva  confuziei de gen căreia is se face propagandă în școli și care îi afectează pe unii dintre colegii mei de sex feminin”, a spus Alexander despre dezacordul său cu administratorii de la Liceul Catolic St. Joseph’s din Renfrew, Ontario. „Le era frică să folosească propriile toalete, iar eu mi-am spus opinia. Afirmațiile mele au fost controversate și nu a fost primite bine de administratori.”

În urma împărtășirii opiniilor sale – și a organizării unui protest – elevul a fost suspendat. Arestarea sa a avut loc atunci când a încercat să meargă la cursuri, în ciuda suspendării.

Alexander a declarat că i s-a „interzis definitiv accesul” în școală sa după ce a condus un protest cu privire la politica privind transsexualitatea, susținând că preocupările colegelor sale de sex feminin nu au fost rezolvate.

„Mi-a fost interzis permanent accesul sau interzis pentru restul anului”, a explicat el. „Am avut două suspendări, două excluderi și o notificare de încălcare a proprietății. Când m-am întors efectiv în clasă, îmi ispășisem toate suspendările precum și notificarea de încălcare a proprietății și tot ce îmi mai rămăsese era acest ordin de excludere, care este unul discriminatoriu, inutil și ilegal”.

Dar când a încercat să se întoarcă în clasă, Alexander a declarat că autoritățile școlare au considerat că „prezența sa în clădire ar fi dăunătoare pentru bunăstarea fizică și mentală a elevilor”, așa că la întoarcere a fost întâmpinat de poliție.

„Nivelul de îndoctrinare din Canada este foarte ridicat în acest moment”, a avertizat el cu privire la modul în care sistemul școlar tratează diferențele de opinie politice, ideologice și morale. „Nici măcar nu l-aș mai numi un sistem de educație. Este un sistem de îndoctrinare.”

Sursa: CBN News

Un comentariu
  1. Tuni 25 mai 2023 Reply

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.