Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

Jurnal de Rugăciune: Rugăciune pentru popoare fără Biblie – Teda, Niger

 

Rugăciune pentru misiune
Buletin săptămânal 10-16 mai 2024

Întâlnire națională a liderilor Bisericii Luterane, Madagascar

Săptămâna aceasta are loc întâlnirea națională a liderilor Bisericii Luterane din Madagascar. Trei reprezentanți ai Together în Biblie Translation participă la această întâlnire pentru a face cunoscută lucrarea de traducere a Bibliei. Ne rugăm pentru:

  • O colaborare tot mai strânsă între Together în Biblie Translation și Biserica Luterană;
  • Ca tot mai mulți păstori să cunoască valoarea Cuvântului lui Dumnezeu în limbile materne ale oamenilor de pe insulă și să aleagă să predice în limbile locale;
  • Să fie folosite porțiunile din Biblie deja traduse în limbile materne pentru ca oamenii să înțeleagă și să primească mesajul.

Instruire și mentorare, Asia

Lumi este mulțumitoare Domnului pentru harul și ajutorul primit în finalizarea disertației cu care a încheiat programul de master. De-asemenea, împreună cu echipa de educație multilingvă din care face parte dă slavă Domnului pentru ajutorul Lui în slujirea a peste 25 de școli prin instruirea învățătorilor implicați în două proiecte. Acum învățătorii s-au întors la școlile lor din munți, iar în perioada 11-21 mai, Lumi plănuiește să îi vizite și să îi mentoreze la clasă pe o parte dintre ei. Această vizită va fi o oportunitate și pentru instruirea unei învățătoare ce este interesată să predea unei clase de 33 de femei, dornice să învețe să scrie și să citească folosind materiale în limba locală. Ne rugăm ca:

  • Învățătorii, copiii și părinții din această comunitate din munți să continue să înflorească folosind resursele din cadrul proiectului;
  • Planurile de călătorie să se contureze după voia Domnului. Lumi încă așteaptă confirmarea unei surori care să o însoțească în munți;
  • Domnul să dea o vreme propice pentru călătoria pe drumurile de munte, ce pot deveni periculoase sau impracticabile dacă se pornesc ploile.

Echipare în vederea slujirii

Emma a terminat cu bine prima parte a masterului din Anglia și este mulțumitoare Domnului pentru lucrurile noi pe care le-a învățat despre procesul de traducere al Bibliei. Ea s-a întors în România și este într-o etapă de echipare în vederea slujirii în context transcultural, urmând cursurile online. Ne rugăm pentru:

  • Să folosească această perioadă împlinind voia Domnului;
  • Sănătate și înțelepciune în activitățile de echipare;
  • Mântuirea familiei ei.

Conferință zonală: Asia-Pacific, Taiwan

De la ultima întâlnire a liderilor organizațiilor Alianței din Asia-Pacific, ce a avut loc la Bali, situația politică, socială și economică a devenit mai dificilă pentru lucrarea de traducere a Bibliei. Astfel, echipa de conducere a zonei a programat următoarea conferință în Taiwan pe 14-16 mai, în care slujitorii din zonă să poată împărtăși, reflecta și ruga, ca Domnul să le dăruiască călăuzirea pentru a răspunde provocărilor. Invitațiile au fost trimise tuturor liderilor din zonă. Să ne rugăm pentru:

  • Wycliffe Taiwan, gazda locală și pentru echipa de conducere a zonei în timp ce planifică și se desfășoară programul de trei zile;
  • Pentru toți cei care participă ca să fie încurajați.

Rugăciune pentru popoare fără Biblie: Teda, Niger

Teda din Niger sunt un popor de războinici care trăiesc în estul și centrul deșertului Sahara. Sunt considerați a fi oameni foarte duri și solitari. Furtul și crima sunt destul de acceptabile în cultura lor și sunt chiar respectate în unele privințe. Creșterea animalelor este principala sursă de bogăție pentru ei. Căsătoriile implică plata unui preț substanțial pentru mireasă, care constă în animale. Bărbatul cel mai în vârstă din familie are autoritate până la moarte. Să ne rugăm:

  • Ca Domnul să ridice lucrători creștini care să se alăture celor care lucrează deja în poporul Teda;
  • Pentru înțelepciune și uși deschise agențiilor misionare care au ca țintă poporul Teda;
  • Să cerem Domnului să ridice mijlocitori care să se roage pentru acest popor.

Evaluarea proceselor: Germania

La fel ca multe organizații din cadrul Alianței Globale Wycliffe, Wycliffe Germania reflectează asupra modului în care își poate poziționa cel mai bine personalul într-o lume în schimbare și a modului în care poate adapta munca pentru a fi bine pregătit în viitor. Personalul administrativ își evaluează procesele legate de recrutarea și formarea noilor membri, precum și alte domenii ale activității personalului. Dezvoltarea unei echipe cu competențe profesionale complementare este esențială pentru a lucra eficient. Să ne rugăm pentru:

  • Înțelepciune și claritate în căutarea celei mai bune căi de urmat pentru a ne asigura că vom găsi în timp util persoane cu darurile potrivite pentru fiecare poziție;
  • A găsi timp și spațiu pentru a procesa aceste aspecte în ocupația responsabilităților zilnice.

Rugăciune pentru popoare fără Biblie: Mah Meri, Malaezia

Locuind în case mici din lemn, amplasate în mijlocul naturii, Mah Meri preferă să se identifice ca „oamenii pădurii”. Sunt persoane blânde și încrezătoare și viața lor pare relativ neatinsă de progresul modern. Sunt cunoscuți pentru abilitățile lor de a sculpta în lemn, însă economia se bazează în principal pe agricultură și pescuit. Ei cred că oamenii, plantele, animalele și chiar și obiectele neînsuflețite posedă spirite, care interacționează cu ei în viața de zi cu zi. Să ne rugăm ca:

  • Dumnezeu să li se descopere prin vise, ei văd visele ca pe niște indicatori ai evenimentelor viitoare;
  • Puținii credincioși care există să fie martori ai lui Isus;
  • Asistența medicală sa fie adecvată, apa curată și sisteme de educație pentru copiii lor.

Sursa: Wycliffe România

Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.