Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

3 Obiceiuri pentru a împărtăși Evanghelia în fiecare săptămână

Împărtășirea Evangheliei trebuie să fie o activitate normativă în viața de zi cu zi a unui creștin. Dar nu este întotdeauna ușor! Există atât de multe bariere care ne împiedică să le spunem oamenilor despre dragostea lui Hristos – teama de părerea celorlalți, programul încărcat, lipsa de cunoștințe și de pregătire, sau pur și simplu oamenii ne evită cu totul!

Pentru a depăși aceste bariere, avem nevoie de un sistem – un set de obiceiuri pe care le facem zilnic. Un sistem eficient pentru a construi aceste obiceiuri este un instrument numit Pray-Care-Share, adică „Roagă-te, îngrijește, distribuie”.

Roagă-te

„De aceea, rugați-vă fierbinte Domnului secerișului să trimită lucrători la secerișul Său.” (Matei 9:38 ESV)

În Matei 9, Isus se uită la mulțime și vede un ocean de oameni frânți. El se întoarce spre ucenicii Săi și, dintre toate poruncile pe care le-ar fi putut da, porunca Sa a fost aceasta: „Rugați-vă”.

Pentru a ne alimenta sufletele în vederea împărtășirii Evangheliei în fiecare săptămână, trebuie să ne saturăm viețile de rugăciune plină de Duhul Sfânt.

Săptămâna aceasta, întrebați pe cineva cum vă puteți ruga pentru el. Această activitate simplă va deschide uși pentru conversații spirituale și întâlniri legate de Evanghelie mai târziu.

Faceți din acest lucru un obicei. Faceți acest lucru în fiecare săptămână!

Îngrijire

„Când a văzut mulțimile, i s-a făcut milă de ele, pentru că erau hărțuite și neajutorate, ca niște oi fără păstor.” (Matei 9:36 ESV)

Cuvântul folosit în acest verset pentru „compasiune” este splagchnizomai – care înseamnă un dor în măruntaie. Isus a văzut mulțimile și a simțit o dragoste atât de puternică încât a simțit-o în măruntaiele Sale.

Pentru a avea povara de a împărtăși Evanghelia în fiecare săptămână, trebuie să debordăm de dragoste și compasiune asemănătoare cu cea a lui Hristos pentru cei pierduți. Avem nevoie de inimi atât de împovărate încât să ieșim în lumea noastră distrusă și să iubim în așa fel încât să-i îndrepte pe oameni spre Hristos.

Ajungeți la o persoană pentru care vă rugați și invitați-o la masă. Invitați-i la o cafea. Trimiteți-le un pachet de îngrijire. Fiți un punct de contact constant al iubirii creștine.

Share

Rugăciunea și grija construiesc genul de relații care deschid calea pentru conversații despre Evanghelie. Nu ducem lipsă de instrumente care există pentru a împărtăși Evanghelia, iar cel mai bun instrument de împărtășire a Evangheliei este întotdeauna cel pe care îl folosești tu!

O metodă simplă de împărtășire a Evangheliei cu care poți începe este următoarea: (1) întreabă-i cum se află în umblarea lor spirituală (2) împărtășește-le mărturia ta de un minut (3) împărtășește Evanghelia cu un tractat evanghelic. (Personal, îmi place să folosesc brățara Evangheliei pentru că îmi permite să o dau ulterior ca un cadou).

Concluzie

Știu că metoda Pray-Care-Share poate părea un pic prea simplă, mai ales atunci când ați mai auzit-o de multe ori. Dar Duhul Sfânt nu lucrează prin metode noi și inedite. Duhul Sfânt lucrează prin bărbați și femei puternici în rugăciune, debordând de dragoste și îndrăzneți în evanghelizare. Iar metoda Pray-Care-Share ne pune într-o astfel de postură pentru a fi folosiți de Duhul.

În cele din urmă, frumusețea instrumentelor simple este că sunt (1) ușor de început (2) ușor de transformat în obiceiuri (3) ușor de învățat pe alții. Așadar, faceți acest lucru zilnic. Transformați-le în obiceiuri. Și observați cum Domnul vă va folosi pentru a împărtăși Evanghelia cuiva în fiecare săptămână!

Autor: Jethro Uy
I am a Christian Entrepreneur, Church-planter, Speaker, and Writer

Sursa: Medium.com

Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.