Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

Walter Martin: “Împărăţia Cultelor Eretice”

“Căci se vor scula hristoşi mincinoşi şi proroci mincinoşi; vor face semne mari şi minuni, până acolo încât să înşele, dacă va fi cu putinţă, chiar şi pe cei aleşi.” Matei 24:24

Imparatia_cultel_4f16ad36043e9Titlul “Împărăţia Cultelor Eretice”, semnat de Walter Martin acum în a III-a ediţie revizuită este cel mai important instrument pentru studiul Cultelor Eretice adus acum complet la zi pentru secolul XXI. Sub editarea unuia dintre cei mai cunoscuţi apologeţi contemporani, Ravi Zacharias, cartea prezintă în discuţie principalele culte eretice şi religii printre care se numără:

  • Credinţa Bahai
  • Budismul
  • Ştiinţa Creştină
  • Religiile orientale
  • Islamul
  • Martorii lui Iehova
  • Mormonii
  • New Age
  • Societatea Teozofică
  • Scientologia
  • Universalismul unitarian
  • Şi altele…

Data fiind creşterea rapidă a cultelor eretice în toată lumea, creştinii au azi nevoie mai mult ca oricând de informaţiile demne de încredere din “Împărăţia cultelor eretice”. Această nouă ediţie, deosebit de amplă, îl echipeaza pe cititor – pe cel cu pregătire academică, dar şi pe creştinul de rând interesat de acest subiect – să înţeleagă şi să folosească adevărul biblic atunci când combate eforturile grupărilor religioase aberante, care adesea sunt considerate a face parte din adevăratul crestinism.

Cartea include toate informaţiile bine-documentate din ediţiile anterioare, precum şi o analiză a celor mai recente evoluţii organizaţionale şi ideologice ale cultelor eretice mai vechi şi mai noi. Statisticile şi referinţele aduse la zi ne ajută şi ele să ne facem o imagine mai clară a dezvoltării diverselor culte eretice în diferitele părţile ale lumii.

Uşor de citit şi conţinând date utile pentru creştinii aparţinând mai multor confesiuni – de la profesori şi pastori la credincioşi laici care vor să le mărturisească Evanghelia vecinilor şi prietenilor – această ediţie nouă a “Împărăţiei cultelor eretice” va rămâne cu siguranţă o carte de referinţă în problema cultelor eretice încă multe decenii de acum încolo.

Walter Martin este recunoscut cu dragoste şi respect ca “părintele apologeticii creştine moderne în faţa cultelor eretice”. Mulţi apologeţi care se ocupă în prezent de cultele eretice îi recunosc munca de pionerat în acest domeniu. Deţine patru licenţe, şi-a luat masterul la New York University şi doctoratul în religii comparate la California Coast University. A scris douăsprezece cărţi, şase broşuri şi numeroase articole. De asemenea, a fondat The Bible Answer Man, una din cele mai vechi şi mai binecunoscute emisiuni radio, în care ascultătorii pot suna în direct. Aşa a ajuns să fie cunoscut  în întreaga lume ca “omul care dă răspunsuri din Biblie”. De asemenea, a întemeiat Christian Research Institute şi l-a condus timp de aproape 30 de ani. Astăzi activitatea lui este continuată prin Martin Walter Ministries, organizaţie care îşi are sediul în sudul Californiei.

Ediţie tipărită şi tradusă de Editura “Cartea Creştină” Oradea, România.

 Sursa: Şcoala de Apologetică

Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

Un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.